viernes, 18 de diciembre de 2009

TIC Jclic

En aquesta classe vem treballar el programa Jclic. En el cas del Jclic és important retocar les imatges abans amb el GIMP i penjar-les. Normalment són imatges que serveixen per clicar a sobre d'elles.

Un projecte Jclic és un conjunt d'activitats, com per exemple: el trencaclosques, sopa de lletres, etc.
Activitats Jclic és una web de suport al Jclic. Per utilitzar les activitats Jclic s'ha de tenir instal.lat el Java. Normalment, aquestes activitats les trobem en la pàgina web i en les webs de les escoles.

Per crear activitats, clicarem al Jclic Autor; on les crearem. L'extensió d'aquestes activitats sempre ser'a Jclic.ZIP

Nosaltres vem crear un projecte Jclic, a partir de les imatges amb fruites cedides per el Jordi Simon. Així doncs, la seva extensió serà; FRUITES.Jclic.ZIP

Nosaltres tenim tres espais: Espai LOCAL, Espai WEB i el BLOC.

Primerament, en l'Espai Local (el nostre escriptori o el pendrive, per exemple) on desarem una carpeta amb les tres imatges, un arxiu: fruites.Jclic.ZIP i un altre arxiu: fruites.HTM
Aquests (només els arxius) hauran de ser copiats dins d'un domini en un espai web. Fan falta els dos arxius per funcionar correctament. On després els citarem en el nostre bloc. En aquest, penjarem una adreça on clican anirem a la pàgina Jclic per a poder-ho visualitzar.

Cliquem inici ---> tots els programes ---> educatius ---> Jclic ---> autor.
Un cop dins, cliquem fitxer ---> nou projecte ---> fruites i obrim la imatge desitjada.
Anem a Mediateca, cliquem el primer icono començant per l'esquerra i afegim les imatges. Tenim les seqüències; on pots triar i on pots establir seqüències per les diferents edats. Acte seguit, anem a Activitat i clican el primer icono començan per l'esquerra on seleccionarem i afegirem una activitat, la desitjada.

Podeu veure les meves activitats

Aprendre nous programes sempre va bé, i més els d'aquest estil. Aquest programa de Xtec, és un programa educatiu per els mestres, és a dir, a través d'aquesta pàgina pots crear activitats per els nens i nenes, totes elles, activitats educatives, per aprendre i aprofundir en els seus coneixements, però a partir d'un altre camí, com el de les noves tecnologies. Un camí, cada cop més i més important en la nostra societat, on els nens/es aprendran i reflexionaran sobre els coneixements que aniran adquirint. Podran fer moltes activitats, totes elles divertides i dinàmiques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario