lunes, 7 de diciembre de 2009

Reflexió " Educació i vida quotidiana" de l'Eulàlia Bosch.

Aquest llibre, "Educació i vida quotidiana", escrit per l'Eulàlia Bosch (Barcelona, 1949), tracta sobre diferents relats els quals l'autora després els argumenta. El contingut d'aquest llibre es basa en 28 capítols. Cada capítol s'incia amb una breu història o relat d'alguna experiència personal o d'alguna experiència viscuda per una altre persona que després dona lloc a un breu assaig.
El món de l'educació pren protagonisme en tots els capítols des de un punt de vista filosòfic.
Les inquietuds dels infants, els seus dubtes, en definitiva el dia a dia en la seva vida, porten a l'autora, l'Eulàlia Bosch a qüestionar-se i reflexionar sobre certs aspectes donant així una visió més simple del món dels infants. Malgrat el seu pes filòsòfic, resultant així de vegades feixuc alhora de la seva lectura i comprensió, és una molt bona eina d'estudi i reflexió sobre l'educació dels infants.
La reflexió, entre una gran varietat de temàtiques en forma de relats conduïdes per les inquietuds, dubtes i pors en el món infantil, esdevé a l'adult a qüestionar-se la complexitat de molts aspectes de la vida quotidiana.
L'autora, Eulàlia Bosch, va ser Professora de Filosofia. Directora de l'Institut de Recerca per l'Ensenyament de la Filosofia (1984 - 1994). Cap del Servei Educatiu del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (1995 - 1998). És autora del llibre; El plaer de mirar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario