lunes, 7 de diciembre de 2009

Setmana Activitats; Un mati musical


Divendres 20 de novembre, va ser el final de la setmana d’activitats extraordinàries educatives i vem fer una visita a l’Auditori de Barcelona. L'Auditori és un edifici de l'arquitecte Rafael Moneo que es va inaugirar el març de 1999. Està situat al C/ Lepant - 150 al districte de l'Eixample de Barcelona. És un espai amb una concentració important d'estaments musicals:
  • 3 sales de concerts
  • l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
  • l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)
  • El Museu de Música de Catalunya

L'Auditori està gestionat per un Consorci integrat per l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Els objectius que ens proposen és estar al Servei de l'Educació Musical atenent la seva constant evolució. Actuen per:

  • Coordinar
  • Crear espais d'intercanvi
  • Dinamitzar
  • Promoure
  • Incitar
  • Acompanyar la reflexió la renovació i el canvi de tot allò relacionat amb l'educació musical a Catalunya

Volen que la música toqui l'ànima de cada persona que vingui als concerts, que impacti, que captin, que emocionin, que faci riure i plorar, i que tothom se senti capaç de gaudir-ne sense necessitat d'entedre-hi


Cerquen 3 característiques:

  • Impactar per interessar:

El disseny de cada concert vol emocionar per desvetllar l'interès.

  • Experimentar per sentir:

Els concerts participatius possibiliten l'experimentació personal del fet de "fer música" des de l'escenari de la Sala Simfònica.

  • Aprendre a estimar:


La formació i els materials faciliten l'adquisició dels coneixements i l'aprofundiment en temàtiques musicals diverses.



Aquesta visita es dividida en tres apartats:





  1. Visita al Museu de Música de Barcelona





El Museu de la Música de Barcelona presenta una nova col·lecció de les seves col·leccions a l’Auditori. És una col·lecció del propi fons patrimonial del Museu amb instruments i documents originals que ens traslladen en tota la història de la música d’arreu del món. Amb un projecte museològic actualitzat i capdavanter en l’ús de les noves tecnologies i amb una presentació força innovadora destinada a tots els públics, a tota la societat, on es proposa al visitant, viure, sentir, aprendre, aprofundir i perfeccionar el seu coneixement sobre l’expressió musical. Aquestes col·leccions podran ser visitades d’una manera molt flexible a partir dels diferents itineraris ja fixats per el propi Museu, adaptant-se a les diferents edats del públic i els diversos interessos temàtics. Per exemple s’ofereix al públic infantil una visita dinamitzada, El Petit Orpheus.

Assaig General del Concert de Corda i Descorda





Vem assistir a l’assaig general del concert Corda i Descorda, destinat per a escoles d’infantil a la sala Oriol Martorell. Els instruments de corda eren; el contrabaix, la viola, el violoncel, el violí, la guitarra espanyola i la guitarra elèctrica són els interpretes de les cançons tradicionals catalanes com; La Gallina ponicana, plou i fa sol... acompanyades per fragments de música clàssica de Schubert, Mozart, Hoffmeister, entre d’altres. Al final i al principi de cada cançó els músics, a través d’algun gag i amb molt humor donàvem pas, presentant la següent cançó. Aquest grup de Corda i Descorda també està dirigit per Paco Mir, un dels integrants del Tricicle, els quals ajudava a fer aquesta comèdia, aquest humor per captar l’atenció dels nens i nenes. Ells són musics i no actors, però igualment van aconseguir captar l’atenció i la mirada dels nens i nenes.

Conferència del Servei Educatiu de l’Auditori

Per acabar amb l’activitat ens van fer una conferència. Un dels principals objectius de l’Auditori és impactar¸adaptant la visita als més menuts a través dels jocs i dels contes, de material i elements d’infantil, facilitant així la seva comprensió en allò i captant la seva atenció i mirada per tal de no sortir-ne indiferents. D’aquesta manera aconseguim que aprenguin sense ser ensenyats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario