miércoles, 21 de octubre de 2009

Seminari 20 d'octubre de 2009

La sessió de seminari del dia 20 fou una sessió molt treballada, ja que vem realitzar diferents activitats. Primerament vem fer l'entrega del treball del llibre Educació i vida quotidiana de l'Eulalia Bosch (Barcelona, 1949).
Després cadascú va portar un record personal de la seva infantesa. Jo vaig portar els meus dibuixos de petita i els vaig comentar a classe. Acte seguit, dues companyes de seminari; la Laura i la Ariadna ens van llegir i comentar una notícia. El títol de la notícia diu: Los profesores no pueden llevar vaqueros. Un instituto inglés prohíbe a los enseñantes vestir de manera informal. Aquesta notícia tracta sobre la polèmica de la vestimenta en una escola anglesa, on els alumnes van vestits amb uniforme i on la direcció de l'escola argumenta que un institut és com qualsevol altre organització o empresa i que el personal té la responsabilitat de mantindre i promoure els valors que representa una imatge idònia alhora de realitzar el seu treball.

A part d'aquesta activitat, la Jessica va realitzar l'activitat de llegir un conte. Ella va triar el conte de la capuxeta vermella i ens el va explicar. Acte seguit la Loles, ens va comentar alguns punts per com explicar bé un conte;
  • Conèixer el conte. Repasar-lo entendre la història, podem improvitzar i/o modificar-la. Els nens i nenes prenen més atenció en l'explicació d'un conte i no pas en la lectura.
  • El valor del conte. Ens hem de creure allò que expliquem.
  • És millor assimilar els elements principals de la història que no pas memoritzar-los.
  • Preparació de les condicions físiques. És important situar als nens/es a prop del professor/a.
  • Explicació dels fets. Alhora d'explicar un conte la velocitat de parlar tindrà que anar augmentant, per agilitzar l'explicació. És important, realitzar les pauses adequades, una entonació correcte ( pujades i baixades, per donar més èmfasi). El narrador no ha de cridar per què els infants associen cridar amb bronca. hem d'utilitzar una veu tranquil.la i amb una narració pausada, relaxada...

No hay comentarios:

Publicar un comentario