miércoles, 7 de octubre de 2009

SEMINARI 6 d'octubre de 2009

Resum de la sessió del seminari:

Dues companyes de seminari, la Mireia Palomo i la Gemma Giner, van realitzar la primera activitat de seminari, la presentació oral d'una notícia d'àmbit educatiu. El títol de la notícia diu així; La "gorda" y el "llorica" de la clase. El resum de la notícia és una mestra que maltractava psicològicament i físicament als seus alumnes. Els pares i mares van tardar 5 mesos en realitzar la corresponent denúncia ja que tenien dubtes de si era veritat o no la versió que explicaven els nens/es de l'escola. Els pares es van adonar de la realitat després de la insistència d'aquests. La ressolució del judíci fou; varies multes que entre totes sumaven 1.000 euros i dos anys de inhabilitació.

Primerament vam realitzar una lectura individual i després en veu alta ens van comentar les idees principals de la notícia. Ens van donar l'opció a triar entre dues activitats; la primera era realitzar una interpretació dels fets i la segona era fer un debat. Vem triar la segona opció i seguidament vem agafar un paper que podia ser de color vermell o verd. El color verd representava la part denunciant ( nens/es amb els respectius tutors, pares i mares) i el color vermell representava la part denunciada ( la mestra i el claustre de professors en la seva defensa) i així vem iniciar el debat. Va ser un debat molt amé i vem sapiguer respectar les opinions del companys i el torn de paraula d'aquests.
A mi m'agradaria fer incapeu en la ressolució del judíci, perquè no entenc com el Ministeri de Educació, deixa a aquesta persona tornar al seu lloc laboral sense passar prèviament per un estudi exhaustiu de l'estat psicològic d'aquesta mestra per veure si es troba capacitada per tornar a exercir la seva feina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario