lunes, 26 de octubre de 2009
TIC Audio (Audacity)
miércoles, 21 de octubre de 2009
TIC Conceptes bàsics d'imatge digital
Hi han 4 característiques important en quan el tractament d'una imatge:
- Grandària. Fa referència a la quantitat de píxels que té la imatge i es mesura per la quantitat de píxels horitzontals i verticals. Quant més píxels hi hagi la imatge serà més gran i per conseqüència la imatge estarà més ben definida.
- Pes. És el que ocupa la imatge en la memòria i es mesura en Bytes o similars. Quant més píxels comportarà més pes, és a dir, ens ocuparà més espai en la memòria del nostre ordinador.
1 GB ------> 1000 MB
1 MB ------> 1000 KB
- Resolució. És la relació entre el nombre de píxels per espai físic que ocupa. Quant més punts (píxels) ocupi en una mateixa distància (1cm) la imatge estarà més ben definida. Per tant, la resolució és una mesura de proporció.
En definitiva, la resolució és una proporció entre el nombre de píxels i l'espai ocupat.
- Profunditat de color. Fa referència al nombre màxim de color que pot arribar a tenir la imatge. De vegades, hi han colors que el nostre ull no es capaç de percebre.
Obrim la imatge en el Gimp. El Gimp és una programa lliure, en català i no fem cap delicte alhora de treballar amb ell. Per exemple, el Gimp a diferència del Paint treballa amb capes, en el cas del Paint, si esborréssim alguna cosa en concret ho esborraríem tot (allò en concret més el fons). Per baixar-se el Gimp ho podem fer des de; softcatalà.
El format JPG el que fa és comprimir el pes de les imatges i això ho fan simplificant la manera de desar els colors. ( menys qualitat, menys colors = pes inferior).
En l'opció de "calidad" el número que ens apareix per defecte, 93, és un número que ens dona l'ordinador com a bó per aquella imatge. Entre els 90 - 100 la qualitat serà bona.
* La primera imatge sembla estar més ben definida que no pas la segona. Hi ha una millor qualitat de colors.
* Igualment, en les dues imatges seguim sense veure el detall que volem veure ( en aquest cas, les dents de la senyora).
Així doncs, la segona imatge ( la del Gimp) va millor per tindra-la en el blog, ja que ens ocupa menys espai, va més ràpid alhora d'obrir i de treballar amb el blog. Alhora d'imprimir-la és millor la imatge neta, la que no hem treballat amb el Gimp. La seva qualitat i la seva definició serà molt més bona i millor, a causa d'això, ens ocupa més espai per què conté més píxels per polsada.
Seleccionem una part de la imatge, com hem fet a classe, seleccionem la senyora que porta ulleres. Cliquema la " Herramienta de recorte" i seleccionem una part de la imatge en concret i cliquem en l'interior del requadre per seleccionar i confirmar aquell retall. Si cliquessim fora del requadre es desfaria tot. Després cliquem amb el botó de la dreta i anem a "editar" i copiem, repetim el mateix pas, però donant-li a enganxar i amb botó de la dreta apretat movem el ratolí i mourem el requadre seleccionat anteriorment.
Per retocar una imatge seleccionem l'opció " Herramienta de clonado" i posem la fletxa del ratolí sobre de la imatge i ens apareixarà un signe de prohibició. Per treure aquest signe i poder operar amb aquesta opcio triada, apretarem a Control (Ctrl) i desapareixarà el signe de prohibició i clicarem allà on volguem realitzar el retoc. Després deixant clicat el botó de l'esquerra moure'm el ratolí per retocar amb el color aquella part de la imatge.
Pràctica IMATGE DIGITAL (GIMP)
REDUCCIÓ DE L'IMATGE
RETALLAR L'IMATGE
RETOCAR O CLONAR L'IMATGE
Aquesta pràctica no m'ha resultat gaire complicada. Al haver estudiat el batxillerat artístic, treballant força amb altres programes de disseny, com el photoshop, ja tenia força traça alhora de realitzar aquests passos. Són programes diferents, però al cap i a la fi, tot es basen en el mateix patró, utilitzant eines i processos molt semblants. És important, tindre un domini d'aquest programa, ja que, quan siguem mestres podrem treballar amb ell, a part de que és lliure, et dona un gran ventall d'opcions per poder retocar, ampliar, esborrar... elements de l'imatge que no volem que apareguin.
Seminari 20 d'octubre de 2009
Després cadascú va portar un record personal de la seva infantesa. Jo vaig portar els meus dibuixos de petita i els vaig comentar a classe. Acte seguit, dues companyes de seminari; la Laura i la Ariadna ens van llegir i comentar una notícia. El títol de la notícia diu: Los profesores no pueden llevar vaqueros. Un instituto inglés prohíbe a los enseñantes vestir de manera informal. Aquesta notícia tracta sobre la polèmica de la vestimenta en una escola anglesa, on els alumnes van vestits amb uniforme i on la direcció de l'escola argumenta que un institut és com qualsevol altre organització o empresa i que el personal té la responsabilitat de mantindre i promoure els valors que representa una imatge idònia alhora de realitzar el seu treball.
A part d'aquesta activitat, la Jessica va realitzar l'activitat de llegir un conte. Ella va triar el conte de la capuxeta vermella i ens el va explicar. Acte seguit la Loles, ens va comentar alguns punts per com explicar bé un conte;
- Conèixer el conte. Repasar-lo entendre la història, podem improvitzar i/o modificar-la. Els nens i nenes prenen més atenció en l'explicació d'un conte i no pas en la lectura.
- El valor del conte. Ens hem de creure allò que expliquem.
- És millor assimilar els elements principals de la història que no pas memoritzar-los.
- Preparació de les condicions físiques. És important situar als nens/es a prop del professor/a.
- Explicació dels fets. Alhora d'explicar un conte la velocitat de parlar tindrà que anar augmentant, per agilitzar l'explicació. És important, realitzar les pauses adequades, una entonació correcte ( pujades i baixades, per donar més èmfasi). El narrador no ha de cridar per què els infants associen cridar amb bronca. hem d'utilitzar una veu tranquil.la i amb una narració pausada, relaxada...
jueves, 15 de octubre de 2009
15 d'octubre '09 Blogosfera
Quan un nadó ja s'aguanta assegut i té prop seu una panera dels tresors ben asortida, ell mateix tria allò que més li interessa d'entre l'àmplia diversitat d'objectes que se li ofereixen per manipular. Desenvolupa i perfecciona la coordinació ull-mà-objecte i l'habilitat de manipulació. Selecciona sense dubtar, i actua amb interès: agafa, fa moviments amb la boca, llepa, mastega, sacseja, pica dos objectes i se'ls passa d'una mà a l'altra. Busca i rep estímuls de molts diversos objectes segurs, que, a través del tacte, el gust, l'olor, el so, la vista i el moviment corporal, li ocasionen un creixement ràpid del cervell.
Tot l'organisme s'implica en una activitat de concentració acompanyada de moviments energètics dels dits dels peus i del peu sencer, i de vegades babejant amb respiració ràpida i fent sons preverbals, com petits crits, petites entonacions i rondinejos. L'infant pot estar una hora o més i sovint agafa, una vegada i una altra, el seu objecte preferit.
LA PANERA DELS TRESORS.
És important que la panera que s'ofereix als infants sigui rodona i de base plana, sense nanses. L'infant no tindrà dificultat per fer la selecció. I aquesta capacitat de triar posa les bases per a la vida moderna, on cal decidir constantment què refuses i amb què et quedes de la immensitat d'estímuls que tenim a l'abast; pensem en Internet.
La supervivència dels trilions de cel.lules cerebrals d'un infant depèn en gran manera de la qualitats d'estímuls que els arriben. Tot i saber-ho, les persones adultes actuem moltes vegades en sentit contrari, prohibint als infants que toquin, que es moguin, en definitiva que rebin estimulació.
És molt important que els nens i nenes experimentin, apreguin, coneixin noves sensacions.
lunes, 12 de octubre de 2009
TIC 07 d'octubre de 2009
Per crear informació o per elaborar-la, abans ho feiem a partir d'altres medis, i ara, l'informació es troba col.locada en un sol lloc, així doncs, quan modifiquem el wiki estem modificant l'original.
Els wikis poden anar per temes i no com el bloc que va per dates.
El wiki és molt més col.laboratiu que no pas el bloc. El wiki es troba penjat en la xarxa central a on no ocupa lloc de memòria en el nostre ordinador no és com un arxiu de word que queda enregistrat en el nostre disc dur.
El bloc va molt bé, per portar temes o treballs de processos temporals.
els wikis és una manera fàcil de participar en la web.
Utilitats del historial:
- Saber qui ha creat la informació.
- Saber la data d'actualització de la informació.
- Per poder modificar conceptes, dates...
WIKIPEDIA
Què és la wikipedia?
wiki= Ràpid en hawaià.
Pèdia= educació en grec clàssic.
Wikipedia en anglès en català és viquipèdia.
Viquipèdia és una enciclopèdia lliure, elaborada en col.laboració amb alguns dels seus pròpis autors. Cada dia hi ha gent milloran la viquipèdia i s'enregistren en historials cada article i també a la pàgina de canvis recents.
Es va crear per primer cop la wikipedia al gener del 2000 per Jimmy Wales i Larry Sanger. No s'anomenava wikipedia sinó NUPEDIA on contenia articles d'una qualitat comparable a les grans enciclopèdies. Nupedia deixa de funcionar al 2003 i passa a anomenar-se Wikipedia. Aquesta té altres projectes germans.
Desde la wikipedia podem modificar, afegir i corretgir clicant-hi a Edita. Podem clicar la pestanya de vigilar i vigilem aquella pàgina, és a dir, quan algú la editi nosaltres clicarem a la llista de seguiments i ens apareixarà l'usuari del canvi amb l'hora, la data i la pàgina on s'ha realitzat el canvi, modificació o correcció.
Temes idiomes al vikipèdia.
Des de la pàgina inicial a part de tenir diferents idiomes el contingut i les imatges són forçes diferents. Això és riquesa cultural. Això és curiòs, perquè fa que ens adonem de que la realitat és complexa, no hauriem de tenir mai una visió única de les coses per què això ens pot portar al totalitarisme.
Com es fa una entrada?
Si trobem per exemple una paraula de color vermell la seleccionem i cliquem a editar i ens apareixarà una pàgina on la part inferior sortirà el quadre on realitzarem l'entrada. També podem realitzar enllaços interns.
Llibre d'estil ( " normes " )
Exemple; a partir d'anar creant encapçalaments s'ens anirà creant sols l'índex. Si nó creem encapçalaments no s'ens crearà l'índex.
Projectes Germans.
jueves, 8 de octubre de 2009
Misteri!!!!
Un pou sense sortida, un pou sense llum ni calor, un pou ple de brossa... Era el meu fi. No sabia que fer, no hi havia sortida!!!! Hem trobava endinsat en un "món de caos" sense l'Elsa... A on estaria? Qui hi havia en aquella casa, realment hi hauria algú...? o només va ser una ràfega d'aire? En aquell mateix instant que els meus pensaments donavem voltes i voltes per el meu cervell, vaig sentir una olor molt extranya que..
Misteri
miércoles, 7 de octubre de 2009
SEMINARI 6 d'octubre de 2009
Dues companyes de seminari, la Mireia Palomo i la Gemma Giner, van realitzar la primera activitat de seminari, la presentació oral d'una notícia d'àmbit educatiu. El títol de la notícia diu així; La "gorda" y el "llorica" de la clase. El resum de la notícia és una mestra que maltractava psicològicament i físicament als seus alumnes. Els pares i mares van tardar 5 mesos en realitzar la corresponent denúncia ja que tenien dubtes de si era veritat o no la versió que explicaven els nens/es de l'escola. Els pares es van adonar de la realitat després de la insistència d'aquests. La ressolució del judíci fou; varies multes que entre totes sumaven 1.000 euros i dos anys de inhabilitació.
Primerament vam realitzar una lectura individual i després en veu alta ens van comentar les idees principals de la notícia. Ens van donar l'opció a triar entre dues activitats; la primera era realitzar una interpretació dels fets i la segona era fer un debat. Vem triar la segona opció i seguidament vem agafar un paper que podia ser de color vermell o verd. El color verd representava la part denunciant ( nens/es amb els respectius tutors, pares i mares) i el color vermell representava la part denunciada ( la mestra i el claustre de professors en la seva defensa) i així vem iniciar el debat. Va ser un debat molt amé i vem sapiguer respectar les opinions del companys i el torn de paraula d'aquests.
lunes, 5 de octubre de 2009
NOTICIA 5 d'octubre del 2009
El títol d'aquesta notícia és; Las jornadas de los padres crean " niños llavero ".
Aquesta notícia tracta sobre el gran dilema que hi ha des de fa molt temps amb la combinació de horaris dels pares amb els nens/es. Les escoles pleguen normalment a les 17.00 hores, així doncs, encara hi han molts pares realitzant la seva jornada laboral, això vol dir, que hi ha una incompatibilitat de horaris.
S'anomena nen/a clauer a aquells que quan surten de classe porten un bon grapat de claus en una edat que no els hi pertoca. Molts d'ells/es quan arriben a casa es troben sols o acompanyats d'algun familiar que considera que té tasques més importants que estar per l'infant. I d'altres els quals els pares consideren que lo millor per el nen/a es sobre carregar-lo d'activitats extraescolars per així tindre una compatibilitat horària. A part també cal destacar, la escassa actitud participativa dels pares en els organs de gestió dels centres educatius.
He triat aquest article perquè considero que és un bon tema a debatre. Jo estic d'acord que les escoles no són pàrkings de nens/es sinó centre formadors tant en conceptes teòric - pràctic, com en la pròpia evolució educativa del nen/a. Penso que les activitats escolar són activitats complementàries als estudis i normalment tenen una finalitat educativa positiva per el nen/a però tampoc cal que el sobre carreguem d'aquestes, ni tampoc, que no en fasi cap.
Jo crec que la solució està en bona part en que els pares han de pendre una actitud més positiva enfront a la gestió educativa escolar dels seus fills/es.
Seguidament us adjunto la pàgina web d'on a estat extreta aquesta notícia.
Seminari, dimarts 29 setembre - Dijous 01 d'octubre
La Loles ens va posar al dia dels diferents treballs que tindrem que realitzar individualment o en petit grup. Després ens vam organitzar per dies d'entrega al llarg d'aquest semestre, que finalitza el 22 de decembre. Els treballs a realitzar són:
- Llegir el llibre "Educació i vida quotidiana" i realitzar el respectiu treball-
- Activitat d'actualitat educativa; Noticia.
- Llegir un conte individualment.
- Activitat de l'entorn sonor.
Dijous, 01 d'octubre
Aquesta sessió fou diferent a la del dimarts. El nostre grup de seminari juntament amb dos grups més, vam assistir a l'aula d'informàtica amb la finalitat de ser més bons coneixedors del Blink de Blanquerna. Va ser una explicació ràpida sobre; la secretaria acadèmica, l'espai personal, el correu electrònic i la biblioteca de la blanquerna. Vem realitzar una activitat de com cercar llibres, revistes, etc, en la biblioteca de Blanquerna i després ens van convidar a anar a la biblioteca a buscar el llibre desitjat.