lunes, 7 de diciembre de 2009

Setmana Actvitats; Una tarda activa!

Dilluns 16 de novembre vem realitzar una activitat a l’aire lliure de l’assignatura d’educació física. Vem anar al Natupark, un jardí de cordes situat a Cerdanyola.
Tots estàvem a la porta a dos quarts de tres, impacients comentàvem com podria ser l’activitat, difícil, fàcil, arriscada...hi havia un ambient d’intriga i amb ganes de començar l’activitat.

Primer vem fer una visita ràpida al jardí de cordes per els nens i nenes petits. L’alçada màxima d’aquest circuit és 1,5 metres i la línia de vida (on van els dos mosquetons) on els nen/a va contínuament lligat a aquesta més a un arnes de cos sencer (recull l’esquena i passa per les cames). És una bona activitat per a realitzar on els nens/es amplien i milloren la seva base motriu, activitat que també estimula la part afectiva dels nens i nenes.




Després, la Sara ens va dividir en dos grups i vem començar l’activitat. Nosaltres, els adults portàvem un arnes només de cintura, recollint també les cames. Portàvem un mosquetó específic per els trams de tirolina i dos senzills per anar enganxades a la línia de vida. Aquesta no era contínua, ja que hi havia trams que ens teníem que deixar anar, i per això portàvem dos per estar sempre enganxats a la línia de vida.
Ens van fer una explicació ràpida del funcionament del circuit i dels mosquetons i una petita pràctica per resoldre algun dubte i per anar agafant la pràctica, per agafar-hi destresa. Un cop acabada vem anar al circuit taronja un dels més difícils juntament amb el vermell i el negre que era el circuit amb el major grau de dificultat.

Al principi tots anavem amb molta precaució però poc a poc ens vem deixar anar. Vaig passar grans moments amb la Marta, i amb moltes més. En el meu cas, vaig poder realitzar només dos circuits; el taronja i el blau.




Va ser una bona experiència poder gaudir d’aquesta activitat amb els meus companys/es. Crec que va ser una activitat amb molt profit, a part de treballar la part física també vem treballar la part emocional, controlant els nervis, pors o inseguretat com de vegades podies sentir a l’estar allà dalt.És una activitat positiva per a infantil ja que potenciaria la base motriu, adquirint destresa i més habilitat en els diferents trams a part dominar i controlar el seu cos, controla força, agilitat, astúcia, una experiència viscuda en companyia dels teus companys, on el nen/a apren a recolçar, animar, ajudar al company.



No hay comentarios:

Publicar un comentario