lunes, 21 de diciembre de 2009

TIC - Resum i reflexió de la Blocosfera.

Resum de la Blocosfera

Nosaltres vam formar un grup de cinc persones; la Alexandra Calero, la Marta Riera, la Nerea Fulgencio, la Júlia Ginita i jo i varem escollir el tema del JOC.

Va ser una activitat senzilla però que nosaltres ens la vam complicar massa, segurament per què ens va costar una mica entendre el concepte i després aplicar-ho a la pràctica. Després de parlar amb altres companyes i amb el Jordi Simón, vam veure que no anàvem per massa bon camí, ja que, nosaltres vam voler crear un altre bloc que es deia Recopilació de jocs Infantils, aquest ja eliminat. En aquest bloc, cadascuna de nosaltres vam fer una entrada, fent una aportació sobre el tema del Joc, amb enllaços a altres pàgines webs i blocs d’interès, d’on extrèiem informació d’interès. Ens vam adonar que no estàvem duent a terme el concepte de Blocofera, ja que, no hi havia connexió entre blocs ni tampoc entre nosaltres, sinó, enllaços i més enllaços amb altres pàgines.

Així doncs, un cop eliminat varem tornar a començar un altre cop. Ara ja cadascuna des de el seu bloc, anava fent aportacions i ens les anàvem comentant, creant així comunicació i interacció entre blocs. Aquesta pràctica tracta de crear un xarxa per tal de comunicar-nos entre nosaltres.

Jo vaig fer una intervenció sobre la “Panera del Tresors” on explico la importància d’aquesta en l’etapa infantil, on els nens i nenes coneixen noves sensacions i emocions, on a partir del joc estan aprenent i investigant, molt important en aquesta edat. Així doncs, la Marta Riera em va escriure un comentari dient-me que ella també parlava sobre el joc i la importància d’aquest en l’etapa infantil.
L’altre companya la Nerea Fulgencio va fer una entrada parlant del jocs online en l’etapa infantil. On també la Júlia Ginita parlava en el seu bloc sobre les aportacions de les TIC a les aules, un tema que té molt a veure amb el de la Nerea. Però tots ells, amb un mateix objectiu el joc, i aprendre mentre juguen és molt interessant i beneficiari per el nen/a, ja que aprendre sense donar-se compte que estàs aprenent és la millor manera per arribar a ser un gran coneixedor.
Els hi vaig escriure un comentari a totes mostrant-li el meu interès davant les entrades que feien, entenen el joc com a eina clau en el desenvolupament d’un nen o nena en l’etapa infantil.

Així doncs, tothom pot accedir i sobretot aprendre nous coneixements. Considero molt bona eina de treball crear una blocosfera, ja que, tots estem interactuant, a partir de comentaris i enllaços que anem fent amb ordre i coherència. Tothom ha dit la seva, i es tant important les Aportacions de les TIC a l’etapa infantil com la Panera del Tresors, dos maneres diferents de jugar i aprendre, però totes elles positives per al desenvolupament cognitiu, social i emocional per a l'infant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario