martes, 24 de noviembre de 2009

TIC Llenguatge Audiovisual

El llenguatge audiovisual és distingeix molt el lector i l'escriptor.
  • Lector del llenguatge visual; persona que llegeix, és l'interpret qui rep l'informació.
  • Escriptors del llenguatge visual; persona creadora d'un video, d'un powerpoint...

El llenguatge audiovisual no funciona ben com un llenguatge formal, és més aviat informal. El que es transmet són emocions i van lligades a l'estat d'ànim. Com per exemple, una platja tranquil.la amb sorra blanca... ens recorda o associem a una escena romàntica.

És molt important transmetre en un video o en diapositives alguna sensació, ens ha d'emocionar, tant dona si és negatiu o positiu. No em de pensar en transmetre idees sinó emocions, em d'estímular l'estat anímic del lector d'audiovisuals. El videos no serveixen per transmetre informació, ja que la nostra capacitat de retenció d'informació és molt més baixa que no pas si ho llegíssim. Això ho em pogut viure a classe, on el Jordi ens ha posat un video sobre la història de Catalunya i on només durant 4 minuts no em sigut capaços de retindre l'informació, ja que, nosaltres prestem molta més atenció en les imatges i possiblement de la música que acompanya la veu del narrador i les imatges. Si que és cert, que aquesta música és neutre i monòtona.

En el cas dels documentals, per exemple, no ens transmeten informació característica de la seva vida, sinó que ens deixen anar les imatges dels animals, la seva reproducció, l'habitat, la seva lluita si lluiten, etc. El que ens interessa alhora de fer un documental és que te'l compri alguna cadena important i perquè hi hagi una demanda d'aquell documental ha de ser magnífic, espectacular per captar l'atenció del públic. Estar clar que, si el documental és molt aburrit ningú ho veurà.

Així doncs, els videos que transmeten idees no són bons per veure un conjunt i aquest s'anomenen videos-lliçó.

En el blog de l'assignatura em de llegir l'apartat de Dimensió Didàctica. On ens apareix;

  • El video motivador: Aprenem després quan hi parlem, sempre haurà de haver-hi un moment per parlar-hi.
  • Video - lliçó: Aprenem quan ho veiem, ens transmeten fets, conceptes, etc.

Trobem diferents formats de video com;

  • WMV ( Windows Mega Video); qualsevol ordinador amb windows admet aquest format.
  • MOV; necessiten un programa específic, QuickTime
  • AVI
  • DV, la seva grandària és 720 píxels x 576 píxels.
  • MDV

Com s'aconsegeuix aquesta grandària?

S'aconsegueix amb una càmera de video. Tant dona si ho gravem en cinta, memòria...

Haurem d'utilitzar un programa que ens permeti aquests tres passos:

  1. Capturar el video d'una càmera
  2. Editar el video (animacions, efectes, tallar, enganxar, etc)
  3. Convertir-ho en un format i penjar-ho per exemple en el youtube.

Inici de la pràctica

Anem a inicio ---> todos los programas ---> multimedia i dins de multimedia Windows Movie Maker programa que ja ve un cop comprat el windows i està força bé per què conté els tres passos importants o necessaris per el video; Capturar el video, editar-ho i penjar-ho.

És recomanable que abans de fer res creem una carpeta on guardar tota l'informació. És important guardar tota l'informació com fotografies, videos a colecciones. A colecciones que hi cliquem a importar video ens apareix les seqüències ( imatges i videos) en clips.

A la part inferior del programa veiem un apartat on clicarem a; Mostrar escala del tiempo i ens apareixarà unes línies amb una franja horària (horitzontal) i una vertical on apareix;

  • Video i dins d'aquest; Transición i Audio
  • Audio / Musica
  • Título superpuesto

Si anem a editar video, trobarem una sèrie d'opcions com per exemple efectes i transicions.

  • Efectes: els posem a sobre del clip.
  • Transició: les posem entre els clips. Les transicions amb aquest programa ens apareixen en una línia a la part inferior de la pantalla i ens permeten allargar-les o escurçar-les. En canvi, els efectes no per què van a sobre del clip i s'elimina clicant-hi amb el botó de la dreta a eliminar.

Si cliquem a crear Títulos o créditos ens apareixarà una finestra on poder escriure el missatge, però prèviament hauríem de seleccionar el tros on voliem colocar-ho. Podem moure aquest missatge o endavant o enrera.

A part, dins de la finestra, ens apareix un apartat a la part inferior que diu, Más opciones:

  • Cambiar la animación del título
  • Cambiar la fuente y el color al texto

Per què la música no acabi de cop, cliquem a sobre de la línia musical amb el botó dret i li donem a atenuación.

I per acabar, en el punt 3 Finalizar película clicarem a guardar en el equipo i ho guardarem en la mateixa carpeta feta des de bon principi. Li donem a sigüiente i anirem a Configuración de la película on ens apareixarà;

  • Detalles de la configuración
  • Tamaño del archivo de la película

Si ens volem endur el video per editar-ho o per acabar-ho a casa és molt important emportar-se tota la carpeta que em creat des de un bon principi i no pas el video final, per què sense les imatges i el so no podriem treballar-hi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario