lunes, 9 de noviembre de 2009

TIC Viquipèdia

REFLEXIÓ

El nostre grup de treball ha fet diferents aportacions a la viquipèdia en relació al tema de l'alimentació. Un tema força ampli, el qual ens donava bastant joc per buscar nous conceptes o definicions per poder col.laborar amb aquesta tasca solidària de aportar nous coneixements en aquesta pàgina lliure.
La nostra primera intenció era centrant-se en temes com els hàbits, costums, trastorns com l'annorexia, la bulimia... i al final no ho em portat a terme per què em considerat que eren temes que ja estaven prou desenvolupats i tampoc hem trobat més informació per afergir-hi ja que és prou complert. Per tant, finalment vam decidir centrant-se en els desordres de l'alimentació, un apartat ja desenvolupat anteriorment per un altre usuari i nosaltres el que hem fet és acabar-lo de farcir, complementar amb més informació.
El nou sub-apartat s'anomena els consells per una bona alimentació i concretament la meva intervenció és basa en la falta de vitames.
Si linkem la paraula DESORDRES, podrem accedir directament a la pàgina de la viquipèdia a l'apartat on trobareu la nostra intervenció. Concretament dins d'aquest apartat, s'inicia dins de l'apartat de CONSELLS PER UNA BONA ALIMENTACIÓ. Si linkem sobre aquest, accedirem de forma directa a la font d'on hem extret tota aquesta informació, aquesta informació ha sigut extreta de la pàgina de la Generalitat de Catalunya, xtec.

DESORDRES


Consells per una bona alimentació



Falta de vitamines

Les vitamines són substàncies que el nostre cos necessita en petites quantitats, però que són molt importants perquè tot funcioni correctament. Les vitamines principals són:

Vitamina A: En porten les pastanagues, la llet, els ous, el fetge... Si en falta pot haver-hi problemes de visió i problemes a la pell.

Vitamina B:N'hi ha en els cereals, els llegums, la llet, els ous, les verdures, la carn i el peix. Quan en falta hi ha dificultats de creixement, anèmia i algunes altres malalties.

Vitamina C: Es troba sobretot a la fruita, les hortalisses i la llet. Si en falta, el cos té menys defenses i es poden tenir hemorràgies.


És molt important dur a terme una bona alimentació i sobretot una alimentació equilibrada per així poder obtenir el màxim de rendiment i benestar possible per el nostre propi organisme.

Mai abans havia participat en la viquipèdia i la veritat es que estic satisfeta d'haver-hi participat, ja que he col.laborat en un saber comú, on qualsevol usuari pot accedir-hi i llegir la meva intervenció. Estic orgullosa de que algú pugui utilitzar o beneficiar-se de l'informació que jo he desat amb molt de gust. La veritat es que ha sigut una bona experiència viscuda, us convido i animo a tots i a totes a participar-hi i dur a terme un bon us d'aquest espai, sense malmetre ni editar informació falsa. Haurem de pensar que si ho fem bé, serà un bé i un benefici comú per a la nostra societat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario