jueves, 15 de octubre de 2009

15 d'octubre '09 Blogosfera




Quan un nadó ja s'aguanta assegut i té prop seu una panera dels tresors ben asortida, ell mateix tria allò que més li interessa d'entre l'àmplia diversitat d'objectes que se li ofereixen per manipular. Desenvolupa i perfecciona la coordinació ull-mà-objecte i l'habilitat de manipulació. Selecciona sense dubtar, i actua amb interès: agafa, fa moviments amb la boca, llepa, mastega, sacseja, pica dos objectes i se'ls passa d'una mà a l'altra. Busca i rep estímuls de molts diversos objectes segurs, que, a través del tacte, el gust, l'olor, el so, la vista i el moviment corporal, li ocasionen un creixement ràpid del cervell.

Tot l'organisme s'implica en una activitat de concentració acompanyada de moviments energètics dels dits dels peus i del peu sencer, i de vegades babejant amb respiració ràpida i fent sons preverbals, com petits crits, petites entonacions i rondinejos. L'infant pot estar una hora o més i sovint agafa, una vegada i una altra, el seu objecte preferit.

LA PANERA DELS TRESORS.

És important que la panera que s'ofereix als infants sigui rodona i de base plana, sense nanses. L'infant no tindrà dificultat per fer la selecció. I aquesta capacitat de triar posa les bases per a la vida moderna, on cal decidir constantment què refuses i amb què et quedes de la immensitat d'estímuls que tenim a l'abast; pensem en Internet.

La supervivència dels trilions de cel.lules cerebrals d'un infant depèn en gran manera de la qualitats d'estímuls que els arriben. Tot i saber-ho, les persones adultes actuem moltes vegades en sentit contrari, prohibint als infants que toquin, que es moguin, en definitiva que rebin estimulació.

És molt important que els nens i nenes experimentin, apreguin, coneixin noves sensacions.

2 comentarios:

  1. Bones Laura!

    He vist la entrada que has fet i m'agrada! Crec que és molt imporant aquest tipus de jocs pels infants, ja que mercès a aquests tenen la possibilitat d'experimentar i passar-s'ho bé.

    Aquí et deixo la pàgina de l'entrada que vaig fer ja dies sobre el mateix tema. Si t'interessa fes-hi un cop d'ull.

    http://juliginita.blogspot.com/2009/10/el-cesto-de-los-tesoros.html

    Merci.

    ResponderEliminar
  2. Hola Laura!

    M'ha semblat molt interessant veure com els més petits disfruten amb algo per nosaltres tant senzill i simple: una panera plena d'objectes, que per a ells és tot un món a descobrir i experimentar al seu aire!

    Si et sembla fes una ullada al meu bloc i podràs veure la importància del joc en l'edat infantil!

    http://contingutsmodul1.blogspot.com

    Merci!

    ResponderEliminar